Andra behandlingar

Kontakta oss

031-12 85 30
info@hjeltetandvard.se

Tandlossningsbehandling

Parodontit heter tandköttssjukdomen där käkbenet, som tänderna sitter i, bryts ner i en inflammatorisk process. Inflammationen i tandköttet beror på att det sitter bakterier, organiserade i en biofilm, på tandytan. Sjukdomen går långsamt och känns oftast ingenting. Man kan märka det själv genom att tandköttet blöder, tänderna blir längre, tänderna flyttar på sig eller blir lösa.

Vi behandlar din tandlossningssjukdom (parodontit) effektivt och förutsägbart. Första gångerna vi ses gör vi upp en behandlingsplan där du får reda på vilka tänder som är behandlingsbara, tveksamma eller vi inte kan behandla. Vi gör upp en tydlig plan. Vårt mål är att behålla så många tänder det bara är möjligt. Den egna tanden är alltid bättre än konstgjorda, såsom implantat.

Behandlingen består av en initial fas där vi behandlar alla tänder med ultraljud. Efter 3 månader utvärderar vi behandlingsresultatet och ser då om vi behöver ytterligare behandling, såsom tandköttsoperation. Vi utför all behandling på plats. Ingen behandling ska göra ont utan vi bedövar alltid.

En lika viktig del i behandlingen utför du som patient själv. Du ska hålla bakterierna från att organisera sig i en biofilm på dina tänder. Detta görs genom tandborstning med vanlig tandborste och mellanrumsborstar som vi provar ut åt dig.

Före behandling. Djup tandkötts- och benficka. Mycket tandsten på tandytan. Endast några millimeter benstöd kvar kring den främre roten
Efter behandling. Tandsten och bakterier har avlägsnats fårn tandytan. Tandköttsfickan har läkt ut och käkben har återbildats i benfickan och tanden kan sitta kvar livet ut